4. märts 2009

Hämmastavad kokkusattumused

President Kennedy tapmine sundis paljusid ameerika uurijaid - ajaloolasi ja ajakirjanikke - pöörduma USA ajaloo poole ning otsima sealt võrreldavaid fakte mõrvarite käe läbi langenud presidentide elust, tegevusest ja poliitikast.
Erilist tähelepanu selles "uurimuses" pühendati materjalidele president Linckholnist, sest mõned ameerika vaatlejad arvavad, et president Kennedy saatus on mõnevõrra sarnane Linckholni omaga.
Ameerika ajakirjanik Jim Bishoup, kes töötab Hearsti sündikaadis, pööras ajal, mil ta kirjutas raamatut Kennedyst, tähelepanu presidentide Linckholni ja Kennedy eluloo mitmete faktide hämmastavatele kokkusattumustele.
Ameerika ajakirjandus ja raadio toovad ära, garanteerides ajaloolist tõepärasust, järgmised faktid:
President Linckholn ja president Kennedy pöörasid tõsist tähelepanu neegrite kodanikuõigustele.
Linckholn valiti presidendiks 1860 aastal, Kennedy 1960. a. Mõlemad tapeti reedel ja oma naiste juuresolekul.
Linckholni järglaseks pärast tema tapmist oli president nimega Johnson, Kennedyt asendas samuti - Johnson.
Mõlemad järglased on pärit lõunaosariikidest, on demokraadid ning olid enne seda, kui said presidentideks, USA senaatorid.
E. Johnson, kes sai pärast Linckholni presidendiks, sündis 1808. a., praegune president Johnson aga 1908. a.
President Linckholni tapja John Wilkes Boot sündis 1839. a., Kennedy arvatav tapja Le Harvey Oswald - 1939. a.
Nii Boot kui ka Oswald tapeti enne kohut. Mõlemad nad olid pärit lõunaosariikidest ja jagasid "ebapopulaarseid" ideesid.
Linckholni sekretär Kennedy soovitas tungivalt, et Linckholn ei läheks sel õhtul, mil ta tapeti, teatrisse. Kennedy sekretär, kelle nimi oli Linckholn, soovitas ka Kennedyle mitte sõita Dallasesse, kus president tapeti 22. novembril.

Kommentaare ei ole: